Upwork IT Sales Manager в ТОВ “Валій”, $1500 3500, віддалено DOU

Натомість резюме, в якому написано щось на кшталт «підтвердив гіпотезу, чим збільшив відсоток закриття угод», вигідно вирізняється на тлі інших CV. Account Manager або Support вже розуміють, як працює IT-компанія, знають термінологію та вміють доброзичливо спілкуватися з будь-якими клієнтами. Таким спеціалістам Вакансія Sales Manager віддалено спочатку може бути складно скласти ціннісну пропозицію та консультувати клієнта у процесі угоди.

ТОП-10 професій в IT без програмування

Будь-який бізнес, який продає товари чи послуги, потребує менеджерів по продажах. Але традиційно саме ІТ-галузь найчастіше має найбільшу кількість вакансій для спеціалістів цього напрямку. Якщо ви вирішили розпочати кар’єру в ІТ, радимо звернути увагу на позицію sales manager. Ми розповімо, які переваги, крім високої зарплати та попит на кадри, дає цей напрямок та який досвід допоможе досягти перших успіхів.

Вік: юні люди або люди похилого віку не зможуть працювати в ІТ-продажах

Шукайте свого замовника, тримаючи фокус на цінностях та процесах компанії. Основна задача сейлза – закохати клієнта у товар чи послугу. Для цього менеджер з продажу консультує покупця, допомагає розібратися в асортименті і вибрати потрібне. Такий спеціаліст має добре розумітися на тому, що пропонує. Його завдання теж перетинаються з роботою Sales менеджера.

«Мозок постійно генерує рішення та шляхи укладання нових угод». Хто такий Sales Manager в IT та як ним стати

  • Якщо в описі посади цього пункту нема, краще уточнити в HR-а.
  • У бізнес-аналітика та Sales менеджера є багато схожих задач.
  • Як цей функціонал реалізувати в межах чітко заданих бюджету та термінів.
  • Заробітна плата менеджера з продажу формується зі ставки та відсотків від вартості проданих товарів чи послуг.
  • Регулярні фідбеки важливі не лише для підтримки очікувань замовника, але й для пошуку нових можливостей для допродажу (up-sale).

Дякуємо Артему й Source IT за пізнавальну бесіду й велику кількість корисної інформації. Завжди готова допомогти молодим авторам порадою і просто любить говорити про маркетинг, тексти і сенси. Лідгени — професіонали в пошуку й обробці лідів, уміють тестувати канали й аналізувати ефективність різних підходів. Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Переваги роботи IT Sales Manager

З яких суміжних напрямів можна перейти на позицію Sales Manager

Векторів розвитку бізнесу може бути дуже багато, важливо побудувати правильну стратегію та розподілити зусилля на короткострокові й довгострокові перспективи. Артем зазначив, що основна відмінність полягає в тому, що менеджер із продажів в ІТ — це здебільшого консультант, аніж «продажник». IT Sales Manager має пояснити всі переваги продукту або послуги, щоб клієнт остаточно наваживася на укладання угоди. IT Sales Manager —  це фахівець із продажів, спеціалізований у сфері інформаційних технологій, який відповідає за залучення нових клієнтів, укладання угод із ними й підтримку відносин із наявними клієнтами.

Переваги роботи IT Sales Manager

Наші колективні активності допоможуть вам зрозуміти сучасні тенденції на ринку праці та покращити свої знання і навички. За архівними й новими даними спеціаліст висуває гіпотези. Допущення тестують маркетологи, акаунт- і sales-менеджери. Обов’язки співробітників перетинаються, а BizDev їх координує, паралельно вибудовуючи відносини з компаніями-партнерами. Продажі в продуктових компаніях спрямовані на популяризацію та продаж власних програмних продуктів або рішень, які вирішують конкретні проблеми клієнтів.

Як розпочати кар’єру Sales Manager

У режимі вічної нестачі ресурсів і бюджетів він одночасно лідогенератор, менеджер з продажу й маркетолог, здатний мотивувати всю команду. Серед вакансій на українському ринку можна побачити заявлену позицію BizDev, але за необхідними навичками це буде чистий продажник. Менеджер з розвитку бізнесу досконало розуміє специфіку роботи компанії, сильні й слабкі сторони організації та добре відчуває потреби клієнтів.

Якщо бізнес якогось клієнта об’ємний, і в ньому сформувалося багато різних підпроєктів, навколо нього формується окремий акаунт. Менеджер відповідає за розвиток стосунків із конкретним клієнтом, за допродаж, вибудовування ефективних процесів в акаунті. До цієї ролі приходять із досвідом, коли за роки роботи у фахівця з’являється розуміння, куди він хоче рости.

З цим вам допоможе команда, але ви — як двигун процесу — відповідатиме за консолідацію всіх вимог клієнта, фасилітацію технічних експертів, презентацію пропозиції та обробку заперечень замовника. Менеджер з продажу — він і в Африці менеджер з продажу. Обов’язки, що у сфері IT, що за її межами звучать дуже схоже, якщо не однаково — знайти клієнтів, зацікавити в покупці й переконати, що життя без цього продукту не буде повноцінним. Як бачите, щоб стати хорошим BizDev-ом, потрібно контролювати відразу кілька напрямків, тримати руку на пульсі поточних трендів і вміти розставляти пріоритети.

Консультанти проєкту “СпівДія Кар’єра” допоможуть вам з працевлаштуванням, поділяться практичними порадами з написання резюме та нададуть консультацію за вашим запитом. Дуже важливо відпрацювати вашу унікальну авторську розповідь про компанію, зробивши її короткою і змістовною. Навчаючи нових Sales менеджерів, я виявила, що досі недостатньо професійної літератури та статей саме про IT продажі. Проєкт реалізується Фондом «СпівДія» за підтримки DanChurchAid та фінансування Danida(Міністерства закордонних справ Данії) та CORE (Community Organized Relief Effort). Продовжуючи, ви приймаєте правила сайту та політику конфіденційності.

Професіонал не скаже навіть «здрастуйте», поки не пропрацює варіанти розвитку розмови. На розвиток партнерства в IT-сервісній і продуктовій сфері часу приділяється найменше. У Східній Європі, включаючи Україну, BizDev є універсальним солдатом.

А якщо згодом виникне бажання опанувати програмування, у вас буде хороший бекґраунд та розуміння всіх особливостей ІТ-галузі. В роботі з B2B-аудиторією більше підходить інша воронка — контакти, зав’язані на бізнес-конференціях та мітапах. Завдання sales-менеджера — перетворити цих потенційних замовників на реальних. Для цього проводяться переговори, складаються персоналізовані комерційні пропозиції, погоджуються умови, вигідні для обох сторін. Процес може займати не один місяць, фінальний етап — підписання контракту.

Дивіться на відмови як на можливість з’ясувати реальну проблему компанії та запропонувати рішення за допомогою вашого продукту. Не здавайтеся, але й не кидайтеся переконувати клієнта, що насправді це коштуватиме не так дорого, як у конкурентів. Доброзичливо ставте запитання, уважно слухайте й концентруйтеся на реальній причині відмови. За справу береться команда розробки та проєктний менеджер. Тепер Sales виступає для клієнта каналом зворотного зв’язку.

ТОВ “Агропромислова компанія «Фаворит», виробник сільськогосподарської техніки світового рівня, запрошує фахівців на роботу. Business Development Manager — це не стільки про продаж, як про створення спільних цінностей із клієнтами. За будь-яким партнерством важливо побачити майбутні перспективи для фірми. Проте це лише частина корисної інформації, яку надав Артем в інтерв’ю, щоб переконатися в цьому й отримати ще більше крутих знань, запрошуємо до перегляду запису на нашому YouTube-каналі.

Досвідченого лідгена чи маркетолога, який бажає розвиватися у бізнес-девелопменті, чекає кілька етапів. На початку вивчають особливості роботи кожного відділу, інструменти, метрики успішності проєктів, цілепокладання, системи мотивації та заохочення співробітників. Потреби в знанні мов програмування у product-менеджерів немає, проте важливо розуміти принципи та етапи проєктування продукту, процеси розробки та основи продуктової аналітики.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/